tiistai 8. joulukuuta 2015

Juhlapäiväni kattaukset

Tervehdys ystäväni ja seuraajani




Pidin viime viikonlopulla syntymäpäiväjuhlani pienelle lähipiirilleni, kuten tervetuliaispuheessani sanoin, tukiverkostolleni. Niille ihmisille, jotka kulkevat rinnallani jokainen päivä. 
Tyttäreni, joka on taitava ruuanlaittaja, tuli auttamaan minua jo edellisenä päivänä. Jaoimme työt, hänelle suolaiset ja minulle makeat palat. En halunnut juhliini sitä perinteistä voileipäkakkua vaan jotain hieman erilaista ja sitä myös sain. Olihan siinä väkertämistä molemmille pariksi päiväksi, mutta lopputulos oli juuri minun näköiseni.
Päivästä tuli myös minun näköiseni. Vieraat viihtyivät, ilta tummeni ja saimme viettää oikein mukavaa aikaa, mukana tietysti myös pikkuprinsessamme, lapsenlapsemme, jotka esittivät ohjelmaakin. Jopa mieheni oli saanut aikaiseksi puheen ja se lämmitti sydäntäni.

Tässä kuvia tarjoiluista :


Punajuuri-vuohenjuustoquichet olivat ihan uusi ja todella maittava tuttavuus ja ne sopivat myös keliaakikoille, koska leivontaan käytettiin tattarijauhoa. Samalla lautasella oli juusto-mustaherukkaleivoksia maalaislimpun päällä. Oikeassa reunassa kurkistelee lohinappeja eli ruissipsejä täytettynä Valtasen lohihyvällä.



   
   Tässä tonnikala-ja tomaattimozarellabruschettaa. Aivan ihania nekin. Hyvä    tässä on kehua kun katselin vain vieressä tyttäreni työskentelyä.





  Tässä tarjoillaan lohileivoksia, joissa oli hyydytettynä kylmäsavulohta. Oikealla   on Toast-skagenleivoksia koristettuna ravunpyrstöillä.




   Tässä taas täytettyjä munanpuolikkaita ja oikealla paahtoleivälle pursotettua      guacamolea.

  Näistä sai kyllä vatsansa täyteen, mutta pitihän sitä makeallekin jättää               tilaa.Täytekakun koristelin mahdollisimman yksinkertaisesti, pursottamalla    vain ruusukkeita pinnalle. Punaiset macaronit juhlistivat pikkujoulua.






  Oma herkkuni on bebe-leivos. En jaksanut väkertää niitä vuokiin laitettavia,       joten päädyin Kinuskikissan sivulta saatuun vinkkiin tehdä niitä    pellillinen ja    sitten vain leikkasin ne paloiksi ja koristelin pikkuruisella  kermavaahtopursotteella..


 Näistä siis koostui minun synttärijuhlapöytäni tarjoilut. Olen vieläkin niin  tyytyväinen siitä, etten päätynyt helppoon voileipäkakkuun, vaan sain pöydästä  hieman erinäköisen. 

 Ilta kului rattoisasti ja tämä juhla jäi minun ja varmasti muidenkin mieleen  oikein mukavana pikkupysähdyksenä vuosikymmenten välillä.

 Lahjoja tuli, niin myös kukkia.
 Olen nyt onnellinen 60-vuotias puoliso, äiti ja mummu ja odotan innolla, mitä  seuraavat vuodet ja toivottavasti myös vuosikymmenet tuovat tullessaan.



   Tässä ehkäpä mieluisin lahjani, Cilla`s-liikkeen kynttilä jalopuukansineen.


   Ilman kauniita kukkia mikään juhla ei tuoksu eikä näytä hyvältä. Niistä          tuoksuista nautin täällä vieläkin.





 Toivottavasti joku sai näistä vinkkejä itselleen ja reseptejä voin laittaa    myöhemmin.

Oikein ihanaa Joulun odotusta teille kaikille!

Paula

Ei kommentteja: